perjantai 13. joulukuuta 2013

Tämän kauden saavutukset + tavoitteemme ensi kisakaudelle

Ensimmäisenä tahdon kiittää kaikkia arvontaan osallistuneita. Olen saanut niin paljon erilaisia ja omaperäisiä postausideoita, että en edes tiedä mistä olisin aloittanut! Kiitos siis ihan mielettömästi kaikille ehdotuksia laittaneille, kirjoitusinto on jälleen palannut. :)


Tämän kauden saavutukset

Kilpailukausi alkoi meillä vasta elokuussa, kun kanien kanssa kisoissa käynnistä innostuin. Lähdimme ensimmäisenä kokeilemaan pettiä, ja ensimmäisestä petistä otin kyllä jatkoa ajatellen oppia. Etenkin jos miettii että Fotinin ensimmäiset pisteet olivat 91p ja ja parhaimmat 95p! Pöpsönkin ensimmäiset pisteet olivat alhaiset 90,5p, mutta hienosti jokaisissa peteissä poika paransi ja lopulta parhaimmat olivat Lemmikkimessuilla olleet 94,5p! Ensi vuonna kokeillaan sitten jospa tulisi saavutettua samat pisterajat kuin Fotinilla. :) Marli kävi myös kerran pet-näyttelyssä saaden ei niinkään pahat pisteet, 93p.

Estepuolella kaikki kanit yllättivät omat odotukseni heittämällä! Meillä oli tavoitteena päästä esteillä kisarytmiin ja "rutiiniin", oppia olemaan kisapaikalla ja tsiikailla siellä olevaa meininkiä. Ensimmäiset kisat menivätkin ainakin Pöpsöltä ja Fotinilta ihan riekkumiseen, mutta silti Pöpsö osasi yllättää ja sijoittui ensimmäisessä helpossa suorassaan neljänneksi, Fotinin samassa luokassa ollessa viides!
Isoin yllättäjä tosiaan tälle vuodelle oli Pöpsö, joka jatkoi putkeaan toisissa kisoissaan hypäten helpon suoran puhtaasti, voittaen luokan! Lisäksi lemmikkimessuilla hypätty helppo suora toi Pöpsölle viimeisen klassauspisteen, joten keväällä siirrytään tukkapojan kanssa hyppimään keskivaikeaa suoraa!

Fotinin kilpailu-ura alkoi myös oikein mukavasti, ensimmäisten kisojen pöllöilyn jälkeen. Toiset kilpailut sujuivat jo mallikkaammin, ja tyttö nappasi itselleen jälleen viidennen sijan, tällä kertaa sijoittuen! Lemmikkimessut olivat myös mukava yllätys, kun Fotini hyppäsi vauhdikkaasti helpon suoran sijoittuen reilusta 50. kanista kuudenneksi! Ei osaa muuta olla kuin ylpeä. :) Myös yksistä epävirallisista kilpailuista Fotini sai kolmannen sijan ruusukkeen aloittelijoiden helposta suorasta!


Marli pääsi myös kokeilemaan estekisoja pariin otteeseen meille saavuttuaan, toisessa helpossa suorassa kolmella virheellä ja lemmikkimessuilla vain yhdellä virheellä! Näin hienosti tyttö sai myös ensimmäisen klassauspisteensä.


Jokainen kani myös kehittyi huimasti estepuolella. Hyppytekniikka parantui jokaisella ja kisahermotkin olivat hyvin kurissa messuilla, vaikka olin jo varautunut, että jokainen saa halvauksen ja menee täysin lukkoon hälinästä ja huiskeesta. En osaa muuta kuin kiittää tästä syksystä, kanit ovat olleet ihan mahtavia ja myös uudet ihmiset joihin olen tutustunut. :) Tähän loppuun vielä pähkinänkuoressa kaikkien kanien saavutukset:

Pöpsö: 
~ 3 klassauspistettä helposta suorasta -> siirtyy keskivaikeaan
~ esteillä yksi voitto, yksi neljäs sija
~ näyttelyissä parhaat saavutukset PPK2, tuomarin suosikki ja 94,5p

Fotini:
~ 2 klassauspistettä helposta suorasta
~ esteillä yksi viides ja yksi kuudes sija, epävirallisissa yksi kolmas sija
~ näyttelyissä parhaat saavutukset PPK1, PPK4, tuomarin suosikki ja 95p

Marli:
~ ensimmäinen klassauspiste helposta suorasta!
~ ensimmäisestä petistä 93p
Ensi kauden tavoitteet

Totta kai sitä toivoo omille kaneilleen menestystä kilpailuihin! Mutta erityisesti tällä hetkellä tavoitteena on treenata kanien kanssa etenkin pituutta, joka tulee väistämättä Pöpsöllekin vastaan keskivaikeassa. Tämän lisäksi olisi hienoa, jos kanit pääsisivät kokeilemaan myös mutkaratoja! Muuten treenaillaankin sitten ihan perusratoja eri korkeuksilla ja vaikeusasteilla. Kilpailuissa toivotaan, että neitokaiset klassaavat itsensä keskivaikeaan ja Pöpsön kanssa katsellaan mihin rahkeet riittää.

Lisäksi pet-näyttelyiden kiertämistä jatkamme edelleen, tavoitteena parantaa vielä entisestään Pöpsön pisteitä ja mahdollisesti toivoa menestystä myös meidän tyttöpupuille. :) Saa sitten nähdä että jääkö jompi kumpi tytöistä (tai molemmat) lomailemaan joksikin aikaa kilpailuista, mutta siitä sitten lisää kun on enempi ajankohtaista!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Voih, jäipäs tämän kauden tavoitteet lyhyeksi. :D Mutta eiköhän siitä selväksi tullut mihin me pyritään, se selviää sitten ensi vuoden jälkeen, että onko meidän tavoitteet täyttyneet!

Ai niin! Ilmoitan tässä nyt samalla, että meidän kanilaumaan liittyi tosiaan neljäs jäsen. Texas tuli meille jo Lemmikkimessuilta ja viime viikonloppuna ostin sen itselleni. :) Arvaukset menivät siis oikeaan, minulla on uusi kani ja samalla myös joku taisi arvata, että se on meillä astutuslainassa.. Siitä sitten lisää myöhemmin!

Stjärnans American Dream "Texas"7 kommenttia:

 1. Oivoi! :3 hyvin ootte kisoissa pärjänneet ja voi texasta!:DD se on vaan niin ihana, suloinen, pallukka:3 onnea uudesta kanista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja nii on, tollanen mamman mussukkapupu!

   Poista
 2. Oisko mahdollista että tekisit joskus videopostauksen kaneista ja niiden kanssa touhuamisesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän tuollaisenkin toteuttaminen onnistu. :)

   Poista
 3. tee joskus postausta jostai hepasta ! :-D bomberist oot jo tehny ni sit vaik hurresta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no se olis ainaki vähän erilainen! pistänpä harkintaan :--)

   Poista