torstai 29. tammikuuta 2015

Kanikisojen plussat

Kanikisoja on ahkerasti kierrelty nyt jo about puolitoista vuotta. Kaikkialle, mikä on vähänkin inhimillisen matkan päässä, on pakko päästä! Etelä-Karjala, Pirkanmaa sekä Uusimaa ovat tulleet erittäin tutuiksi, ja vaikka joskus sanoin etten ikinä suostu ajamaan autolla Helsingin keskustassa (tottunut käpykylien liikenteeseen..), niin sekin tehtävä on suoritettu jo useampaan kertaan.
Mikä näissä tsembaloissa sitten viehättää?

+ Hyvä fiilis
Yleisesti ottaen kanikisoissa on hyvä fiilis. Ilmapiiri ei ole rentojen ihmisten seurassa liian kireä ja siellä uskaltaa olla oma hullu itsensä. Entisenä heppatyttönä ja ratsastuskisoja käyneenä olen huomannut, että kanikisoissa osataan olla aidosti iloisia toisen menestyksestä ja toisen hienoista eläimistä toisin kuin hevospiireissä. Se jos mikä tuo hyvää mieltä ja välittää hyvää fiilistä! Itse tykästyin juurikin ensimmäisissä kisoissani rentoon meininkiin ja mukaviin ihmisiin, vaikka ennakkoluuloni olivat sen mukaiset, että ei mulle kukaan varmaan ees sano moi.
Jos siis vielä mietit uskallatko lähteä kokeilemaan kanisi kanssa estekisoja niin lopeta nyt se miettiminen ja kokeile! Et varmasti tule pettymään, ainakaan tunnelmaan. :)


 
+ Kilpakumppanit
Ensimmäisissä kisoissani en vielä oikein saanut uusia kavereita, koska en ollut reissuillani yksin. Vasta 2014 alkuvuodesta aloin enemmän tutustumaan muihin kilpailijoihin ja sainkin sieltä läjän hyviä ja ihania ystäviä! Kanikisoissa törmää niin helposti samanhenkisiin ihmisiin, että niiden kanssa tulee väkisinkin juttuun.
Jotkut kanikisoista löytyneet kaverit ovat myös semmoisia joita tulee nähtyä ihan vapaa-ajallakin silloin tällöin. Harmi vain että välimatkaa lähes kaikkiin on parisataa kilometriä.
Jos kisoihin lähtee itse avoin mielin ja rohkeasti kehittelee keskustelua muiden kisaajien kanssa, niin sieltä kyllä joku sellainen henkilö löytyy jonka kanssa lähtee juttu enemmänkin luistamaan. :)
+ Kisamatkat
Ennen kisamatkat oli tylsää ajettavaa yksikseen, mutta nykyään matkan varrelta yleensä tarttuu yksi jos toinenkin liftari sekä pari kaniboksia. Se on erittäin iso plussa sen puolesta, että minun tylsät kahdensadan kilometrin kisareissut lyhenevät huomattavasti kun on joku jonka kanssa rupatella, eikä tarvitse harrastaa kanien kanssa yksipuolista keskustelua! Autoreissut ovat siis aivan huippuja kuulumisten vaihtamiseen pitkästä aikaa.

+ Kanien kanssa tekeminen
Yksi vaikuttava tekijä on myös omien kanien kanssa touhuaminen. Estekilpailut ovat hauskoja hyppyhetkiä niin omille kaneille, kuin itsellenikin. Kyllä sen omista kaneistakin näkee lähinnä ulkokisoissa kuinka ne esteiden hyppelystä nauttii. Plussana on aina kun kani yltää sijoituksille asti tai saa klassauspisteen!
Kotona hypitään aina vain harvemmin esteitä, juuri siitäkin syystä että kesällä etenkin kisoja tuppaa olemaan paljon tarjolla. Tällöin en koe kotitreenejä kovinkaan tarpeellisiksi, kyllähän nää hyppiä osaa! Kotona sitten tehdään kaikkea muuta, mutta kisoja odottaa juurikin tuon estehyppelyn takia.+ Hyvä ruoka, parempi mieli
Yleensä kanikisoissa tulee syötyä.. hyvin! Joskin hieman epäterveellisesti. Lähettyvillä oleva Hesburger tai muu ruokapaikka houkuttelee hakemaan syömistä, ja sitähän myös haetaan. Ja syödään. Paljon. Ruoan hakukin on aina kaverin kanssa hauskempaa. ;)

Tässä viisi asiaa jotka omasta mielestäni tekevät kanikisoista käymisen arvoisia. Tässä postauksessa puhuin lähinnä estekisojen meiningistä, mutta eipä se paljoa pet-näyttelyistäkään eroa! Kertokaa ihmeessä mitkä teidän mielestä on parasta kanikisoissa, tai jos ette ole vielä käyneet niin mitä odotatte kanikisoilta!
Tulen piakkoin tekemään myös postauksen kanikisojen miinuspuolista, mutta aloitetaan nyt näillä positiivisilla, koska ne helpommin putkahtivat mieleen. :)

12 kommenttia:

 1. Tää postaus oli tosi hyvä!! :') Ja mahtavat kuvat myöskin xD
  Itehän olin niin ujo etten muutamissa ekoissa kisoissani uskaltanut puhua kenellekään tai tehdä tuttavuutta kenenkään kanssa :/ Siitä huolimatta mule tultiin puhumaan ja hetken päästä mulla olikin jo ympärillä joukko ihania ihmisiä! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! :--)
   Ihana kommentti, tää kiteyttää hyvin sen että vaikka ujo olisikin niin ei se estä kavereiden saantia!(eikä kisaamista)

   Poista
 2. hihi, kivsu postaus! :')
  Kyllä se meininki ja ihmiset on parhaat! 8) Aina jotakin jaksaa kiinnostaa omat tylsät asiat, ei jää aikaa tylsistymiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos :3 ja totta, ihmistenhän takia sitä välillä tuntuu et reissaa :')

   Poista
 3. Voi apua mitä kuvia :') hienosti kirjoitettu ja hyviä pointteja kuitenki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja täytyihän messukuvia johonkin päästä käyttämään (8

   Poista
 4. Hyvä ruoka, mmmmmm ;) Onhan toi matkustaminenkin aina mukavaa, varsinkin liftaten!

  VastaaPoista
 5. Miten lähestyit ekaa kertaa uusia ihmisiä? Mahtava postaus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Viime vuoden ekoissa kisoissa etsin yhden tutun ihmisen käsiini, Katrionan, johon olin tehnyt tuttavuutta jo jonkin aikaa. Yleensä hänen ympärillä oli muita tuttujaan ja siinä samalla uskalsi kehittää keskustelua paikallaolijoiden kanssa. Näin omakin kanikaveripiiri lähti nousuun ja mitä lähemmäs kevättä ja kesää kuljettiin, sitä rohkeammaksi tulin ja niin myös kaverit lisääntyivät. :)
   Jos mut bongaa joskus kisoissa niin mulle voi kyllä tulla juttelemaan, lupaan olla purematta!

   Poista
 6. Kuulostaa kyllä tutuilta nuo parhaat puolet ;) Innolla ensikesää odottelen, jospa sitten voisi taas jatkaa piireihin "soluttautumista" :D On se vaan niin kivaa kanitapahtumissa, kun iällä ei juuri ole merkitystä samanhenkisten ihmisten joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, saisi jo olla kesä! Sama täälläkin, muutama hyvä ystävä on kanikisojen kautta tullut, ja jokainen on mua 3-5v nuorempi :--D tosin on siellä niitä vanhempiakin..

   Poista