keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Haaste!

Karkki haastoi minut haasteeseen, joka on varmasti jo useamman blogin kiertänyt. Siksipä en haasta enää ketään, tehkööt ne ketkä eivät sitä vielä ole tehneet! Tehtävänanto ei ole sen kummempi, kuin että vastaat alla oleviin kysymyksiin.
 
1. Minkä rotuinen, kuinka korkeeta yksittäisenä ja mitä määrää pituudessa pystyisi hyppimään unelmakanisi?
~ Plöäh. Unelmakanihan pystyisi tekemään kaikkea, hyppimään korkeutta suomenennätysloikilla, samoin pituutta. Mutta kun tuo korkeus- ja pituushyppy ei mulle niin tärkeetä ole niin unelmakani olisi esteristeytys, joka pärjäisi eliitissä. :) Kenties vieläpä joku päivä oma kasvatti.

2. Näyttelykani vai estetykki? Miksi?
~ Estetykki. En osaa panostaa enää näyttelyihin, joten tietysti kun esteitä enemmän harrastetaan niin esteillä hyvin pärjäävä kani olisi ihan huippu. Tosin kyllähän omat kanit on ihan mukavasti kisoissa pärjänneetkin!

3. Ensimmäinen kanisi kuvan kera.
~ Pöpsööö! Kaarwapallo :3


4. Onko mielestäsi kanin parempi asustaa tehdashäkissä vai omatekoisessa? Perustele.
~ Suosisin tietysti omatekoisia häkkejä, koska kuten moni muu on jo sanonut, niistä saa sellaiset kuin haluaa jos itse tekee. Tosin tehdashäkitkin pystyy sisustamaan pitkälti oman mielensä mukaan. Jos olisi tilaa rakentaa omia häkkejä kaneille, varmasti rakentaisin, mutta tällä hetkellä miulla asuu kaikki kanit tehdashäkeissä, lukuunottamatta yhtä ulkohäkkiä joka on rakennettu itse.

5. Kumman perusteella hankkisit kanin, ulkonäön vai luonteen?
~ Olen tehnyt valintoja molempien perusteella. Pöpsö luonteen, Fotini ja Marli värin ja ulkonäön ja Texas taas luonteen. Yhtäkään valintaa en ole katunut, mutta kyllä nyt jos miettisi seuraavaa kania niin luonne ratkaisisi enemmän. En kyllä silti ostaisi kania jonka ulkonäkö ei omaa silmää miellytä, sen verran täytyy sitä ulkonäköäkin katsoa, niinkin julmalta kuin saan sen kuulostamaan. :)

6. Millainen kaninomistaja olet?
~ Jahas, joku muu voisi kertoa tästä! Mutta kyllä tunnollisesti kanejani hoidan, ne ovat minulle enemmän kuin vain lemmikkejä jotka kyhjöttävät päivät häkeissään.

7. Minkä teet huonosti tai laiminlyöt kokonaan?
~ Mistään hommista kanien hyvinvoinnin eteen en luista.

8. Minkä teet taas mielelläsi?
~ Tilojen siivous ei joka päivä kuulosta houkuttavalta, mutta sekin tulee tehtyä kyllä säännöllisesti, välillä siihen löytyy enemmän puhtia ja välillä taas vähemmän. Mielellänihän kaikki hommat menen tekemään, ei ole yksittäistä mitä en tekisi enemmän tai vähemmän mielelläni.

9. Onko asiaa jonka toivoisit voivasi tehdä toisin?
~ Eipä nyt oikeastaan tule mitään mieleen.

10. Koristeletko jouluisin kanien/kanin häkkiä/asumusta?
~ Talliin tulee karsinanoviin jonkunlaisia joulukoristeita laitettua, muuten en oikeastaan koristeita ripustele.

11. Aiotko ostaa kaneillesi joululahjat?
~ Tuskin mitään erikoisempaa, saavat porkkanaa ja jotain hyvää syömistä, ehkä vähän omppua! Lisäksi paaaaljon rapsutuksia. En oikein perusta eläinten joululahjoista, kun eivät ne niistä samalla tavalla osaa iloita kuin ihmiset (esimerkiksi uusista valjaista).

12. Aiotko ostaa kaverisi/kavereittesi kanille/kaneille joululahjaa?
~ En.

13. Aiotko uittaa kesällä kaniasi/kanejasi?
~ Jos ne mökille joku päivä lähtee mukaan ja joku haluaa veteen vapaaehtoisesti mennä niin mikäs siinä. Muuten en niitä ala veteen heittelemään!

14. Voisitko koskaan kuvitella luopuvasi kaneistasi/kanistasi?
~ En. Siinä vaiheessa kun aika niistä jättää, niin pakkohan se on, mutta sitä ennen mikään ei ole niin suuri este että niistä pitäisi luopua!

- - - - - - - - - - - - - - - -

Dodiin, eiköhän siinä nyt ollut jonkunlaisia vastauksia. :) Huomenna luvassa kuvia meidän kanien tiloista (vihdoinkin!) ja loppuviikosta katsellaan saisinko jotain videonpoikasta väsättyä blogiin. Siihen mennessä, auf Wiedersehen!

2 kommenttia:

  1. jee, videota tulossa 8). Tuo Pöpsön kuva on muutes tosi söpö :3

    VastaaPoista
  2. Jee, tosi kivaa että tulee video! :)
    Tosi kivasti vastattu kysymyksiin, vaikutat huolehtivalta kanin omistajalta! :)

    VastaaPoista